SRT10 Forum banner

21 - 40 of 70 Posts

·
VIPEROLIGIST
Joined
·
13,625 Posts
Been thinking about this and I have some questions, so bear with me....


Do you know what codes the PCM is throwing (if not, without starting the truck, turn the ken ON, OFF, ON, OFF, then On) the codes will be listed on the odometer.

Then, out of morbid curiosity, look under the truck and see if you have 4 CATs or 2.

Not sure what to say when it comes to the breaks, we know there supposed to squeal, but I just don't know. The transmission on the other hand sounds like it's doing what mines is doing. I've been told that a fluid and filter change plus some minor parts that are included in a shift kit will get me back to firm shifts.

back to the PCM, I just have this feeling that maybe you had a flashed PCM and the dealer flashed it back to stock and now you have even more problems. Because they seem to be unfamiliar with the 10, they're simple fixes are just making everything worse.

but then again, I'm wrong a lot, but I'm still curious.

Jeff
 

·
Premium Member
Joined
·
11,158 Posts
no...all of that makes sense to me....you may be...just maybe on to something here....
 

·
Registered
Joined
·
122 Posts
Been thinking about this and I have some questions, so bear with me....


Do you know what codes the PCM is throwing (if not, without starting the truck, turn the ken ON, OFF, ON, OFF, then On) the codes will be listed on the odometer.

Then, out of morbid curiosity, look under the truck and see if you have 4 CATs or 2.

Not sure what to say when it comes to the breaks, we know there supposed to squeal, but I just don't know. The transmission on the other hand sounds like it's doing what mines is doing. I've been told that a fluid and filter change plus some minor parts that are included in a shift kit will get me back to firm shifts.

back to the PCM, I just have this feeling that maybe you had a flashed PCM and the dealer flashed it back to stock and now you have even more problems. Because they seem to be unfamiliar with the 10, they're simple fixes are just making everything worse.

but then again, I'm wrong a lot, but I'm still curious.

Jeff
I don't know what codes it's flashing as I didn't know how to find out until you posted it and it's at the dealer now.

The dealer has said they reset the computers numerous times, but still get the warnings and lights. They said the Chrysler tech. on the phone told them to do it. I'll try to list the things they've done tomorrow according to the receipts they've given me.

The dealer called yesterday to tell me they replaced the module (again) and have no engine light now. They said the running rough is normal although it always has a kind of rough running engine because of what it is, but not that rough. He also said because of the type of brakes the growling was normal even though it just started doing it. They also ordered a new program for the navigation which I don't understand because it's just a disc. As far as the brake light, they said they can't get it to come on.

I was telling them about all the problems guys have stated on here with the transmission seem to be the same problems I have and he acted surprised!:arg:

We'll see when I get it back, in the meantime, I'm driving a F-150. Talk about gutless!:biglaugh:
 

·
Premium Member
Joined
·
11,158 Posts
they also act surprised when you show them the start button....so beware...:D

and the slave cylinder

and the oil cooler lines

and the....
 

·
Registered
Joined
·
122 Posts
Ok, here's a list of things on some of my receipts. It doesn't include the one from Vegas, the first from 06Jan09 or the last from my dealership as they are in the truck at the dealership.

R.O. opened: 03 FEB 09 Ready 05 FEB 09

33212 chk engine lite on p0533 (ac press sensor cir high) read 5.0v at censor. jumped sensor conn. still reads 5.0v disconn c2 conn at pcm. chkd voltage at sig wire (0.0v) chkd resistance on all 3 wires from sensor to pcm. chkd good. chkd for short on sig wire (good). ordered pcm. repl pcm. drove/no fault codes

b c/s navigation inop
cause:f
100 working as like vehicle at this time
990wro40

33212 nav inop no cd in radio. installed cd. nav working as designed.

I took cd out as message was driving me crazy all the way to Vegas and back.



R.O. opened 06 FEB 09 Ready 11 FEB 09



A check engine lite on/ idles rough
cause: internal failure

101 replaced tipm module, working as like vehicle at this time.
990wro40
1 4692046an module totally integrated

33242 chk eng lite on p0158 (2/2 shortened to voltage) p0138 (1/2 shortened to voltage) chkd sig wire for short (no short) chkd sig wire for open circuit (ok) chkd sig wire & htr wire for short together (ok) chkd for open ground wire (ok) chkd for voltage fromtipm using htr test (no voltage) ordered tipm. test drove 3 times. no faults at this time


R.O. opened 11 FEB 09 READY 12 FEB 09

a chk engine lite on
Caues: lost communication
101 charged and tested battery, reconfigured veh info, cleared codes. working as like vehicle at this time.

990wro40

33250 chk engine lite on no vin/lost communication with jtec. batt voltage low. charged & tested batt (passed load test) reconfigured veh info. cleared codes. vin & jtec present.

Hope this sheds a little light on the B.S. I've been going through with this dealership. As you can see by the dates, they got the truck that was "running as vehicle" back immediately.
 

·
Registered
Joined
·
122 Posts
Been thinking about this and I have some questions, so bear with me....


Do you know what codes the PCM is throwing (if not, without starting the truck, turn the ken ON, OFF, ON, OFF, then On) the codes will be listed on the odometer.

Then, out of morbid curiosity, look under the truck and see if you have 4 CATs or 2.

Not sure what to say when it comes to the breaks, we know there supposed to squeal, but I just don't know. The transmission on the other hand sounds like it's doing what mines is doing. I've been told that a fluid and filter change plus some minor parts that are included in a shift kit will get me back to firm shifts.

back to the PCM, I just have this feeling that maybe you had a flashed PCM and the dealer flashed it back to stock and now you have even more problems. Because they seem to be unfamiliar with the 10, they're simple fixes are just making everything worse.

but then again, I'm wrong a lot, but I'm still curious.

Jeff
What happened?

It took me like an hour to hunt and peck all that info. and you leave me hanging!? :grumble:


















:grinbigin
 

·
Registered
Joined
·
122 Posts
Update: Wed the dealer called to tell me they replaced the module and the engine light is no longer on. (again) They ordered a new radio as they believe that is why the navigation isn't working. Still can't get brake light to come on.


Yesterday (Thu.) they call to tell me they put radio in and nav. still isn't working so tried a disc from another customer car they had in there and it worked. The disc. I have is in mint condition and unblemished until they call and tell me it's scratched. After I come unglued I tell they to order another one, but it's not the disc. as it hasn't worked since the beginning of these problems. I went so far as to make sure I showed them the disc unblemished the 1st time I took it in.

He then informes me that the SM took it for another test drive and the engine light came back on. (surprise,surprise) They have ordered an o2 censor as they only had one in stock and the truck has two. Looks like I'm stuck with this POS Ford for a while longer.
 

·
VIPEROLIGIST
Joined
·
13,625 Posts
What happened?

It took me like an hour to hunt and peck all that info. and you leave me hanging!? :grumble:






:grinbigin
I'm still waiting for my service fee before I begin to work on this :D

j/k


I got to work last night and that was more important to say the least. I will still look and see what I can find, but I'm still curious about the CATS

J
 

·
Registered
Joined
·
122 Posts
I'm still waiting for my service fee before I begin to work on this :D

j/k


I got to work last night and that was more important to say the least. I will still look and see what I can find, but I'm still curious about the CATS

J
You're talking about the catallatic (sp?) converters, right? Did some come with one and others two?

I'm just looking for anything now! I'm worn out on this whole thing. I chappes me even more to find I'm the only one with these problems. I mentioned them calling in a tech. the other day and they acted like I was crazy (which I've been told my whole life), but I told them it may save us all a lot of headache. He said he'd call Chrysler and see what they say.
 

·
VIPEROLIGIST
Joined
·
13,625 Posts
Stock...

There are 4, 2 on each side

Anything less, means someone cut one set or both sets off
 

·
Registered
Joined
·
122 Posts
Stock...

There are 4, 2 on each side

Anything less, means someone cut one set or both sets off
The truck is bone stock how I bought it from the dealer (until warranty runs out). As far as I know, no one has cut anything off. If they have, it'd be a dealer as they're the only ones who have worked on it.
 

·
VIPEROLIGIST
Joined
·
13,625 Posts
Oh, I must have misunderstood somewhere along the way, I thought you bought it used not new

Sorry :sorry:

Jeff
 

·
Registered
Joined
·
122 Posts
Oh, I must have misunderstood somewhere along the way, I thought you bought it used not new

Sorry :sorry:

Jeff
Nope, got it right off the dealers floor.

No worrys. I don't know a lot about these trucks (apparently my dealer doesn't either):laugh2: so any help, helps.

I just appreciate you taking the time and giving me options.
 

·
VIPEROLIGIST
Joined
·
13,625 Posts

·
VIPEROLIGIST
Joined
·
13,625 Posts
P0533 is one of your codes (ac press sensor cir high)

P1598-A/C PRESSURE SENSOR VOLTAGE TOO HIGH - SRT10
P1599-A/C PRESSURE SENSOR VOLTAGE TOO LOW - SRT10


So you can see, I have some reading to do, even this fault code seems off, but I'm not sure if that post has the complete list, I have the complete list at home

J
 

·
VIPEROLIGIST
Joined
·
13,625 Posts
P0158 (2/2 shortened to voltage)

????????

P0158-O2 SENSOR 2/2 CIRCUIT VOLTAGE TOO HIGH - SRT10






p0138 (1/2 shortened to voltage)

??????

P0138-O2 SENSOR 1/2 CIRCUIT VOLTAGE TOO HIGH - SRT10



So you can see why I'm confused


J
 

·
Registered
Joined
·
402 Posts
Update: Wed the dealer called to tell me they replaced the module and the engine light is no longer on. (again) They ordered a new radio as they believe that is why the navigation isn't working. Still can't get brake light to come on.


Yesterday (Thu.) they call to tell me they put radio in and nav. still isn't working so tried a disc from another customer car they had in there and it worked. The disc. I have is in mint condition and unblemished until they call and tell me it's scratched. After I come unglued I tell they to order another one, but it's not the disc. as it hasn't worked since the beginning of these problems. I went so far as to make sure I showed them the disc unblemished the 1st time I took it in.

He then informes me that the SM took it for another test drive and the engine light came back on. (surprise,surprise) They have ordered an o2 censor as they only had one in stock and the truck has two. Looks like I'm stuck with this POS Ford for a while longer.
the disc goes bad,it doesnt need to be scratched for it to happen in an 06 mine went bad
 

·
VIPEROLIGIST
Joined
·
13,625 Posts
For what it's worth, that P0533 code is for a diesel motor (according to my documentation).......


I sure hope they got the right PCM in that truck of yours


Anyone know what the difference is on the firing order of a V-10 diesel and a V10 gas
 

·
Premium Member
Joined
·
11,158 Posts
yeah...the diesel is an inline 6....the magnum v10 and the viper v10 do have the same firing order, i believe.....

and as far as the disc is concerned, i got a new one for the same "reason"...and it's worked fine ever since...well...as fine as a POS factory nav unit can work:D

i'm very perplexed by this one as well....

it's almost like the "one bad apple"...just a bunch of shi!t that doesn't make sense...
 

·
Registered
Joined
·
122 Posts
okay here's an update. I got the truck back yesterday minus the navigation working and here's what they did according to the receipt. Everything on it is in caps and I'll copy accordingly, so don't think I'm yelling.

A CHECK ENGINE LITE ON
CAUSE:INTERNAL FAILURE
101 REPLACED TIPM PER START, UPDATED TIPM, REPLACED BOTH LEFT O2 SENSORS. WORKING AS LIKE VEHICLE AT THIS TIME
990WR040
1 4692046AO MODULE TOTALLY INTEGRATED
1 56028994AB SENSOR
1 560228997AA SENSOR
34762 SOP/TIPM REPL TIPM PER STAR. DIAGON RO#234987. P0161 (2/2 O2 HTR FAILURE)
P0141 (1/2 HTR FAILURE) UPDATED NEW TIPM. NO FAULT CODES.
O2 SENSORS ON LEFT BANK SLOW TO RESPONDE. REPL LEFT UPSTREAM 7 DOWNSTREAM O2 SENSORS


D C/S NAVIGATION SYSTEM INOP
CAUSE: INTERNAL FAILURE
101 REPLACED NAVIGATION RADIO.
990WR040
1 Z6038646AL
34762 NAV INOP ORDERED RADIO ASSEMBLY. REPL RADIO. NEEDS DISC ALSO.


E C/S AC STARTS BLOWING HOT AT STOPS, HAPPENED 3 TIMES.
CAUSE: F
101 EVAC AND RECHARGE TO SPECS.M WORKING AS LIKE VEHICLE AT THIS TIME.
990WR040
34762 AC INOP AT TIMES CHKD AC SYSTEM. NO TSBS. RAN AC. CHKD AC CHARGE. DID NOT DUPLICATE CONCURN.

Bunch of codes and mechanic talk I don't get other than they replaced computer and o2 sensors again and said a/c was 30 lbs. low.

Truck runs smoother and no warning lights other than the navigation. I'll find out about the navi. when the disc comes in. I'm going to have old disc turned today to see if it makes a difference.

Thanks for the help and I hope no one has to go through what I have for the last 5 months.
 
21 - 40 of 70 Posts
Top